Aroma marketing

A reklám információkkal szolgál a fogyasztók számára, sokszínű eszközkészletével naponta többször szólítja meg a vásárlókat, akikért egyre kiélezettebb harc folyik. Ez sokak számára gyakorlatilag egyre hangosabb hanghatásokban, és villogó vizuális hatásokban nyilvánul meg, mely már-már szinte betolakodik az életükbe. Valljuk be: közülünk is sokan elkapcsoljuk a Tv-t, vagy a rádiót, ha meghalljuk a reklámokat.

A kereskedők számára azonban a marketing egy új formájának a lehetősége nyílik meg, melynek segítségével, sikerrel vehetik fel a kliensekért folytatott küzdelmet.

Az aroma marketing nem más, mint aminek hangzik: különböző, kellemes illatokkal segít a termékek sikeresebb értékesítésében. Lehet, hogy Ön is észrevette már, ha egy bizonyos szállodában, vagy üzletben járt, hogy mindig kellemes illat van. Ez nem véletlen, hanem egy újfajta reklámfogás. Ugyanis az illatra hosszabb ideig emlékezünk, mint bármely más reklámra, amely az üzletben hatással volt ránk.

A megfelelő illat használatával az értékesítés növelhető. Például egy pékárut kínáló üzlet "Friss Péksütemény" illat használatával több árut adhat el, ugyanis a vevők emlékezetében tovább megmarad ennek az üzletnek a képe, - jobban vissza fognak emlékezni erre az üzletre, mint egy másikra. Vagy egy bankban kellemesebb, és nyugodtabb légkör alakítható ki a speciálisan erre a célra kifejlesztett aromákkal.

Bizonyított tény ugyanis, hogy a szagló receptorok által felfogott ingerekre jobban emlékezünk, mint bármilyen más ingerre, mivel a szaglólebenyig közvetlen pálya vezet. Ez arra vezethető vissza, hogy a szaglás a legősibb kommunikációs képességünk. Bár a szaglólebeny az embernél jelentősen csökkent, megőrizte közvetlen kapcsolatát a limbikus kéreggel - s így az endokrin rendszerrel - az éhségérzettel, a szexuális vonzalommal, az érzelmekkel és emlékekkel stb.

Ezt a lehetőséget használjuk ki, és - azáltal, hogy a vásárlóknak igyekszünk az érzékek szélesebb spektrumát nyújtani, - bízunk benne, hogy egyre több elégedett ügyfelet szolgálhatunk ki.

ScentAir Hungary