2wepik-photo-mode-2022915-17165.jpeg

Hol használható sikeresen az illatmarketing?

Egy új, vagy hazánkban eddig kevésbé használt marketing eszközt gyakran öveznek kérdések, hiszen nem tudjuk, hol és hogyan vethetnénk be a saját bevételnövelésünk érdekében. Igaz ez az illatmarketingre is, ezért ebben a cikkben azt tekintjük át, milyen terekben használható sikerrel az illatmarketing.

Az illatmarketing versenyelőny lehet!

Az illatmarketing nem más, mint aminek hangzik: különböző, kellemes illatokkal segít a termékek sikeresebb értékesítésében.

Mivel hazánkban még kevésbé elterjedt, mint a hagyományos marketing eszközök használata, azok a cégek, vállalatok, akik kihasználják ennek erejét, sokkal hatékonyabban képesek értékesíteni. Az illatmarketing konkrét előnyeiről egy másik cikkben írtunk részletesebben.

Az illatmarketing számos térben hatékonyan használható!

A cégéhez illő illatok használata már számtalan térben lehetséges.

Nem csak ott, ahol konkrét vásárlási döntés születik, mint például egy pékségben, egy ruhaüzletben, hanem olyan terekben is, ahol a potenciális érdeklődők, vásárlók több időt töltenek.

Munkánk során segítettünk az illatmarketing eszközét bevetni:

☑ szállodákban, hotelekben
Az egyik legjobb tér az illatok használatára az, ahol a vendégek akár napokat is eltöltenek. Ha kellemesen érzik magukat, nagyobb eséllyel térnek vissza, az illatok pedig kiválóan segítik a megfelelő hangulat megteremtését.

☑ áruházakban, üzletekben
Nem is kérdéses, hogy azokban a terekben, ahol konkrét vásárlási döntés történik, cége érdeke az lesz, hogy a vásárlók minél több időt töltsenek az üzletében. Minél tovább maradnak, annál többet vásárolnak.

☑ bevásárlóközpontokban
Nem csupán kisebb üzletek esetében fontos az illat, hanem a plázák, bevásárlóközpontok tereiben is, nekünk pedig egy igazán monumentális tér illatosítása sem jelent akadályt!

☑ autószalonokban
Bár kevésbé gondolnánk az autószalonokra, itt is tökéletesen használható az illatmarketing. Az érdeklődők fontos vásárlási döntéseket hoznak, amely kiválóan támogatható megfelelő illatokkal.

☑ szépségszalonokban
A szépségszalonok a megújulás, feltöltődés terei, ahol igazán relaxáló hangulatot teremthetünk, sőt itt ki is kell használnunk az illatok ügyfelekre gyakorolt hatásait.

☑ magánorvosi rendelőkben
A magánorvosi rendelők közös terei, vizsgálói sem kell, hogy ridegek legyenek, a dekoráció mellett az illatokat is bevethetjük a kívánt hangulat elérésre.

A listát még folytathatnánk, de így már sokkal jobban megfogható, milyen terekben használható az illatmarketing.

Önnek is segíthetünk megtalálni a tökéletes illatot, és ezáltal növelni marketingje eredményességét!

Keressen minket bátran!

22wepik-photo-mode-2022915-17289.jpeg

Miért olyan hatékony az illatmarketing?

Az illatmarketing hazánkban még kevésbé ismert és kevésbé használt marketing eszköz, azonban éppen emiatt azok, akik beemelik a marketing palettájukba, versenyelőnyre tehetnek szert! Ebben a cikkben megnézzük, miért olyan hatékony az illatmarketing.
Megnézem