22wepik-photo-mode-2022915-17289.jpeg

Miért olyan hatékony az illatmarketing?

Az illatmarketing hazánkban még kevésbé ismert és kevésbé használt marketing eszköz, azonban éppen emiatt azok, akik beemelik a marketing palettájukba, versenyelőnyre tehetnek szert! Ebben a cikkben megnézzük, miért olyan hatékony az illatmarketing.

Mi az illatmarketing?

Az illatmarketing nem más, mint aminek hangzik: különböző, kellemes illatokkal segít a termékek vagy szolgáltatások sikeresebb értékesítésében. Ehhez mindössze arra van szükség, hogy a tér tulajdonságainak megfelelő illatosító rendszerrel a cége profiljához illő illattal árasszuk el a teret.

Miért érdemes az illatmarketinggel foglalkozni?

Az illat az egyik legősibb kommunikációs képességünkre hat, a szaglásra!
Gondolta volna, hogy egy illatra hosszabb ideig emlékezünk, mint bármely más érzékszerveinkkel megtapasztalt élményre? Sőt, tovább emlékszünk, mint bármilyen reklámra, ami hatással volt ránk.

Az évekkel ezelőtt történt eseményeknek talán nem tudjuk minden apró részletét felidézni, de az illatok belénk vésődnek. Ezen alapul maga az illatmarketing és annak hatékonysága is.

Pontosan ezért, ha igazán mély benyomást akar tenni ügyfeleire, nem hagyhatja ki az illatmarketinget a palettájából!

Miért érdemes bevetni az illatmarketinget?

Ez egy könnyedén bevethető marketing eszköz, amivel nemcsak egyedivé, de maradandóvá is teheti vállalkozását, legyen szó szinte bármilyen térről. Az illatmarketing felhasználási lehetőségeiről ebben a cikkben írtunk részletesebben.

Amellett, hogy kellemes élményt hagy maga után, természetesen cége bevételére is jelentős hatással bír. A kiváló ügyfélélmény mellett a illatmarketing cége bevételét is hatásosan képes emelni, akkor, ha a megfelelő illatot választja ki.

Ugyanis kutatásokkal kimutatták, hogy a megfelelő illat használatával az értékesítés növelhető.

Mit jelent ez számokban?

●    11%-kal magasabb bolti értékesítést
●    20%-kal elégedettebb ügyfeleket
●    8%-kal elégedettebb vendégeket az éttermekben (anélkül, hogy az ételek minőségén bármit változtatnánk)

Mit jelentene 11%-kal magasabb értékesítés egy hónapra vetítve a cégében? És mit jelentene ez éves szinten a bevételben? Megfontolandó.

Az illatmarketing nem tolakodó, mint a vizuális marketing eszközök, hanem kellemes élményt nyújt leendő vásárlóinak.

Önnek is segíthetünk, hogy megtalálja a cégéhez illő illatot, keressen minket bátran!

2wepik-photo-mode-2022915-17165.jpeg

Hol használható sikeresen az illatmarketing?

Egy új, vagy hazánkban eddig kevésbé használt marketing eszközt gyakran öveznek kérdések, hiszen nem tudjuk, hol és hogyan vethetnénk be a saját bevételnövelésünk érdekében. Igaz ez az illatmarketingre is, ezért ebben a cikkben azt tekintjük át, milyen terekben használható sikerrel az illatmarketing.
Megnézem